ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ПРОВЕДЕННЯ ЛАБОРАТОРНИХ РОБІТ З ФІЗИКИ У ВИЩІЙ ШКОЛІ

Автор(и)

  • О. Є. Аврамчук Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова, Україна

DOI:

https://doi.org/10.32626/2307-4507.2017-23.79-81

Анотація

У зв’язку з тим, що в системі освіти відбуваються зміни і потреби суспільства у фахівцях різних галузей та вимоги до їх рівня професійної підготовки теж постійно змінюються, то доцільним є перегляд та впровадження новітніх технологій та методик навчання. В цій статті висвітлено питання проведення лабораторних робіт з курсантами першого року навчання в сучасних умовах. Зокрема, в аспекті поєднання на одному занятті і експериментальної частини заняття (роботи в лаборато-рії фізики), і практичної (робота в аудиторії). Такий підхід до проведення лабораторних занять було використано в зв’язку із скороченням годин, відведених на вивчення дисципліни «Загальна фізика», та з метою неопосередкованого, а безпосе-реднього впровадження вже з перших років навчання процесу інтеграції фундаментальної та професійної складових під-готовки майбутнього фахівця. В даній статті все це описано на прикладі підготовки військових фахівців електротехнічних спеціальностей.

Посилання

Аврамчук О.Є. Роль лабораторних робіт з фізики в підготов-ці курсантів ВВНЗ / О.Є. Аврамчук // Психолого-педагогічні проблеми становлення сучасного фахівця : збірник науко-вих статей : матеріали міжнародної науково-практичної кон-ференції (Харків, 15-16 травня 2013 р.). – Харків, 2013. – С. 15-20.

Нещадим М.І. Військова освіта України: історія, теорія,

методологія, практика : монографія / М.І. Нещадим. – К. : Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», 2003. – 852 с.

Радецький В.Г. Питання трансформації оборонних струк-тур України та удосконалення системи військової освіти / Радецький В.Г., Телелим В.М., Даник Ю.Г. // Наука і оборона. – 2009. – № 1. – С. 15-18.

Лабораторні роботи з фізики професійного змісту: навчально-методичний посібник / О.Є. Аврамчук. – К. : Вид-во НПУ ім. М.П. Драгоманова, 2013. – 167 с.

Грибок О.П. Формування творчої пізнавальної самостій-ності курсантів ВВНЗ: результати досліджень та їх аналіз / О.П. Грибок // Наукові записки Тернопільського державного педагогічного університету. Серія: Педагогіка. – Тернопіль : Видавництво ТНПУ, 2007. – № 4. – С. 29-33.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-11-30