ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ЛАБОРАТОРНИХ РОБІТ З ЕЛЕКТРИКИ В СИСТЕМІ ОЧНО-ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

Автор(и)

  • С. С. Панкевич Волинський національний університет імені Лесі Українки, Україна

DOI:

https://doi.org/10.32626/2307-4507.2022-28.71-75

Анотація

У статті пропонується ознайомитися з можливістю проведення демонстраційних та лабораторних робіт з фізики на прикладі організації роботи з перевірки законів послідовного та паралельного з’єднання. Ця концепція може бути реалізована на основі використання наявного обладнання або з допомогою хмарних технологій чи доступних інтернет ресурсів з можливостями подальшої обробки отриманих результатів. Цей проект може бути успішно використаний педагогами будь яких навчальних закладів і рівнів освіти для проведення лабораторних робіт здобувачами освіти у школах, коледжі або інших навчальних закладів. Лабораторна робота, яка є однією з форм навчання і є однією з точних і надійних методів оцінювання практичних знань, умінь та навичок, може бути використана в умовах дистанційного навчання, карантину або воєнного стану, як наприклад при карантині, який введено 2020 року для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.
За таких умов освітні заклади можуть використовувати будь які методи навчання, що забезпечить ефективність очно-дистанційної форми навчання.
Ключові слова: демонстрація, лабораторна робота з фізики, демонстраційний набір, навчальна панель, цифрова лабораторія, інтернет симуляція, очно дистанційне навчання, карантин.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-06-07

Номер

Розділ

ІІІ. ПОЄДНАННЯ ЗНАННЄВИХ І ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ЯКІСНОГО НАВЧАННЯ ФАХІВЦЯ ФІЗИКО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОФІЛЮ