ПЕРЕДМОВА

Автор(и)

  • Тетяна ЛЮБА Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Ukraine

Анотація

В умовах стрімкого розвитку технологій фахова підготовка майбутніх вчителів стає надважливою. Інноваційний підхід до природничо-наукової освіти визначає нові вимоги до фахівців у галузі освіти, готових впроваджувати передові методики та технології в освітній процес. Сучасні інновації у сфері природничонаукової освіти вимагають нових підходів та компетенцій. Сучасний вчитель не лише володіє певним арсеналом знань, але й вміє стимулювати інтелектуальний розвиток учнів, розвивати їх творчий потенціал та критичне мислення.
У збірнику віддзеркалено сучасні тенденції та перспективи розвитку педагогічної науки, спрямованої на формування вчителя, здатного ефективно працювати в умовах модернізації освіти. Автори праць звертають увагу на роль інновацій у процесі навчання природничих наук, сучасні методики, технології та підходи, що сприяють розвитку науково-дослідницьких умінь учнів. Зокрема, акцентується увага на використанні інтерактивних методів, інформаційно-комунікаційних технологій та педагогічних інновацій у викладанні предметів природничоматематичного циклу.
Загалом матеріали Збірника «ДИДАКТИЧНІ ПЕРЕДУМОВИ СТАНОВЛЕННЯ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ В УМОВАХ ІННОВАЦІЙ ПРИРОДНИЧОНАУКОВОЇ ОСВІТИ» подано в чотирьох розділах, які розкривають сучасні підходи до розвитку природничо-математичної та фізико-технологічної освіти, а саме:
1. Природничо-наукова освіта: розробка та впровадження інноваційних проєктів, програм, методик та технологій.
2. Основи формування професійних якостей майбутніх учителів фізикотехнологічних дисциплін в умовах мультидисциплінарності STEM-освіти.
3. Інтеграційна дидактична модель реалізації фізичного складника змісту загальної середньої освіти.
4. Формування природничо-математичної компетентності та світогляду майбутнього вчителя в умовах НУШ та реалізації інформаційно-комунікаційних технологій.
Помітною тенденцією матеріалів Збірника є інноваційна зорієнтованість дидактичних передумов становлення майбутнього вчителя в умовах новаторства природничо-наукової освіти.

Редакційна колегія збірника

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-02-01