ПІДГОТОВКА МАЙБУТНЬОГО УЧИТЕЛЯ ДО СТВОРЕННЯ ТА ЗАСТОСУВАННЯ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ ДЛЯ МОНІТОРИНГУ ЯКОСТІ ЗНАНЬ УЧНІВ З ФІЗИКИ

Автор(и)

  • Т.П. Поведа Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Україна

DOI:

https://doi.org/10.32626/2307-4507.2020-26.26-32

Анотація

Вагомим засобом, що слугує для оцінки якості знань і поліпшення ефективності навчального процесу, є моніторинг, який являє собою безупинне спостереження за процесом удосконалення знань, умінь та навичок і своєчасне, оперативне реагування щодо корекції результатів навчання. Підготовка вчителя фізики до здійснення моніторингу знань учнів з фізики передбачає його здатність підготувати якісний педагогічний тест, що відповідає цільовому призначенню. Основними вимогами якості тесту виступають валідність, надійність, практичність та диференційна здатність. Особливі вимоги висуваються до конструювання тестових завдань з фізики відкритого та закритого типів, розробки інструктивних матеріалів до завдань та критеріїв оцінювання результатів тестування.
Ключові слова: педагогічний тест, тестування, тестові завдання з фізики, вчитель фізики, моніторинг якості знань, вимоги до тестів.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-03-10

Номер

Розділ

ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПРИРОДНИЧО-НАУКОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ПЕДАГОГА ФІЗИКО- ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОФІЛЮ